00009271В аеропорту "Львів" шукають можливість надавати своїм пасажирам можливість бюджетних перельотів на далекомагістральних рейсах. Серед авіакомпаній, з якою можна укласти угоду, називають ірландську Aer Lingus. Про це повідомила директор летовища Тетяна Романовська, пише ZIK.

«Хочемо дати можливість нашим громадянам користуватися послугами лоукостерів на далекомагістральних рейсах, таких як Norwegian і Aеr Lingus. Ці авіакомпанії виконують польоти до США і Канади з Норвегії та Ірландії», – пояснила Романовська.

Компанія Aеr Lingus відома бюджетними перельотами. Ціна квитків на європейські рейси стартує від 35 євро, на трансатлантичні – від 200 євро.

Про можливу співпрацю з авіакомпанією Norwegian Наталія Романовська згадувала раніше.

"Ми плануємо рейси зі Львова до Норвегії. Розуміємо, що, маючи рейс хоча б до Копенгагена, який буде виконувати Wizz Air і Ryanair, пасажир може пересісти на Norwegian і полетіти за 150 євро в Нью-Йорк, Лос-Анджелес, Торонто. Як тільки Wizz Air почне польоти, то за ним прийде і Ryanair, а потім приєднається і Norwegian", – заявляла вона на початку 2017 року, передає "Гал-інфо".

Дата початку переговорів із компаніями поки невідома.

Нагадаємо, планувалося, що з жовтня 2017 року українці також зможуть подорожувати найдешевшим європейським лоукостом Ryanair. Літаки ірландської авіакомпанії планували здійснювати рейси з аеропортів Києва та Львова до низки європейських країн за досить привабливими бюджетними цінами.

10 липня стало відомо, що відомий ірландський лоукостер Ryanair може оголосити про скасування авіапольотів в Україну. Згодом на офіційному сайті авіакомпанії Ryanair зникла можливість придбати квитки з України у країни Європи і назад.

Ввечері, 10 липня, на офіційному сайті лоукосту з’явилося повідомлення про те, що Ryanair йде із України через недотримання раніше досягнутої угоди із Міністерством інфраструктури України та посадовцями аеропорту "Бориспіль". У свою чергу, гендиректор львівського аеропорту ім. Данила Галицького Тетяна Романовська запевняла, що Україна має шанс таки підписати договір з Ryanair.

Джерело: 24 канал