Двох шахраїв, які забирали кошти у церковних громад, використовуючи підроблене звернення митрополита УПЦ КП, засудили на два роки умовно. Упродовж жовтня-листопада 2015 року чоловікам вдалося обманути громади 23 церков Радехівського району і отримали понад 35 тис. грн пожертв.

Як вказано у вироку Радехівського райсуду від 31 липня, чоловіки підробили звернення митрополита Львівського і Сокальського, написавши у документі від його імені прохання виділити кошти на лікування пораненого у АТО хлопця, повідомляє Zaxid.Net.

Із цим зверненням шахраї звертались до церковних громад Радехівського району і просили виділити якусь суму коштів на допомогу. Як правило, їм виділяли близько 1 тис. грн, однак після звернення до громади села Сморжів їх затримали працівники поліції.

Під час судового засідання чоловіки визнали свою вину і заявили, що повністю компенсували церквам втрату коштів. Через це суд пом'якшив вирок і замість ув'язнення призначив умовний термін у два роки.

Цікаво, що обоє чоловіків вже були судимі за шахрайство з подібною схемою: використовуючи звернення протосинкела Сокальсько-Жовківської єпархії УГКЦ, вони отримали більше 42 тис. грн від церковних громад Кам'янко-Бузького району.