rudnoУ каналізування та водовідведення смт. Рудно Львів цього року інвестує 26 млн грн. Роботи частково вже виконано. Фахівці зараз працюють по влаштуванню каналізування. Як зазначив селищний голова смт. Рудно, каналізування та водовідведення тут не було ніколи, а питну воду у школу та садочок щоденно довозило ЛМКП «Львівводоканал».

Сьогодні під час робочого виїзду в смт. Рудно міський голова Львова доручив юридичному департаменту Львівської міської ради допомогти смт. Рудно у врегулюванні правових відносин з приватною фірмою, яка постачає технічну воду у селище за значно вищими тарифами, ніж, наприклад, ЛМКП «Львівводоканал» для мешканців Львова.

Цього року розпочалося будівництво напірно-самотічних каналізаційних колекторів в смт. Рудно. Відповідно до проекту тут побудують 2 нитки напірних колекторів протяжністю понад 7 км з точкою під’єднання до існуючого самотічного колектора ЛМКП «Львівводоканал». На проведення цих робіт з міського бюджету Львова виділено субвенцію бюджету смт. Рудно в розмірі 10 млн. грн.

«Сьогодні в Рудно реально проживає більше 12 тис мешканців. На жаль, тут не було ні централізованого каналізування, ні якісного водопостачання. Цього року місто інвестує орієнтовно 26 млн грн. Наше завдання – фактично з нуля збудувати всю систему по каналізуванню, щоб мешканці мали можливість підключатись, і також зробити якісне водопостачання. Роботи масштабні. Місто свою частину виконає. Потім вже громада повинна долучатись щодо під’єднання і пошуку додаткових коштів. Базово ми вирішуємо проблему, яка була номер один протягом останніх 30-50 років. Роботи виконують якісно, велику частину вже зробили. Зараз по каналізуванню якісна робота. Думаю, цього року максимальний об’єм робіт буде зроблено. Наступного року КНС планують закінчити у березні.

Проблема номер один в селищі Рудно – це водопостачання і водовідведення. Маємо надію і віру, що якнайшвидше ми це вирішимо і громада селища Рудно буде пити чисту воду, а не з нітратами, як у нас зараз є, і водовідведення зробимо», - розповів Ігор Форманчук, селищний голова смт. Рудно», - додав Андрій Садовий.

Замовником проведення робіт у смт. Рудно є ЛМКП «Львівводоканал». Роботи виконує підрядна організація ТзОВ «Укрінвестбуд».

За словами Михайла Винявського, директора підрядної організації, роботи з прокладання каналізаційних колекторів у смт. Рудно можна розділити на дві частини. Перша частина – прокладання самотічних колекторів. Ці роботи проводилися безпосередньо на вулицях смт. Рудно. Було прокладено приблизно 700 м трубопроводів.

Зараз триває друга частина робіт – прокладання напірних колекторів.

«Роботи ми розпочали з червня. Станом на сьогодні виконано близько 50% робіт. До кінця жовтня плануємо закінчити усі роботи», - розповів Михайло Винявський.