im578x383 13245 1Електронний запис на послугу оформлення паспортів у ЦНАПах систематично відкривають, і він одразу заповнюється. В новоствореному ЦНАПі оформлювати паспорти розпочнуть з наступного тижня. Водночас, через підвищений попит, є незначні затримки у видачі паспортів. Про це розповіла начальник управління адміністрування послуг департаменту адміністративних послуг ЛМР Мар’яна Дюганчук, інформує прес-служба ЛМР.

«Електронна черга систематично оновлюється, але зважаючи на ажіотаж, вона миттєво заповнюється. В нас також є розмежування щодо осіб, які не можуть скористатися електронним записом – вони можуть безпосередньо в ЦНАПі в живій черзі скористатися цією послугою. В Рясному зараз тривають останні налаштування, і робоча станція з оформлення і видачі паспортів буде працювати з наступного тижня.

Так, як суб’єктом надання цієї послуги є Міграційна служба, то в ЦНАПах, як і в інших відповідних структурах, через підвищений попит на виготовлення біометричних паспортів, є тимчасові незначні затримки у їх видачі. Адже різко збільшилась кількість оформлюваних документів», - розповіла Мар’яна Дюганчук.

Нагадаємо, у ЦНАПах Львова зараз окремо приймають документи на виготовлення біометричних паспортів та ІD- паспортів для дітей.

«У всіх офісах є розмежування послуг – оформлення паспорта для виїзду за кордон і оформлення ID-паспорта для дітей. Цей напрямок користується меншим попитом, але також є затребуваним», - зазначила Мар’яна Дюганчук.

У департаменті адміністративних послуг очікують, що ажіотаж з оформленням паспортів мав би спадати на вересень. «Люди зрозуміли, що ніхто не робить якихось перепон і система працює», - зазначають в департаменті.