Комсомольська правда в Україні

jarmarokУ період новорічно-різдвяних свят у Львові - туристичний бум. Цілий місяць, з середини грудня і до свята Хрещення Господнього, 19 січня, в місті триває сезон фестивалів, народних гулянь та святкової атмосфери. Тоді ж у столиці Галичини очікується і найбільша кількість гостей з інших регіонів країни. Навіть грип і застуда не сполохали гостей з інших регіонів, які поспішають у ці дні до Львова. 

В управлінні туризму Львівської міськради нескромно заявили, що на новорічно-різдвяні свята (середина грудня - середина січня), за попередніми підрахунками, приїде аж півмільйона гостей. Цифра рекордна, адже в минулому році в цей період Львів відвідало трохи більше 300 тисяч.

Виходить, що навіть ні грип, ні застуда львівським туристам не страшні. Але ж тільки за минулий тиждень вірус уклав на лікарняні ліжка 30 237 чоловік - майже на третину більше, ніж за попередній. Епідпоріг перевищено, школи закриті на карантин. Є й перші жертви грипу - померли вже четверо людей, двоє з яких діти.

"Захворіти, звичайно, не хочеться, але ми багато часу гуляємо, гріємося кавою та глінтвейном, - розповіли "КП" в Україні "гості з Харкова Ігор і Марія. - А гарний настрій і запаморочливі враження від цього чудового міста - найкращі ліки від будь-якої хвороби!"