Лейтенанту Василю Тарасюку (позивний «Тайфун»), який відзначився у боях за Авдіївку, присвоєно звання Герой України. Про це йдеться в указі Президента, оприлюдненому на офіційному сайті Глави держави.

Василь Тарасюк закінчив Національну академію сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. Випуск в Академії був 28 лютого 2016-го, а вже 16 березня молодий лейтенант у зону бойових дій в місто Волноваху, призначений командиром взводу 2-ї механізованої роти 1-го механізованого батальйону 72-ї окремої механізованої бригади.

У квітні того ж 2016 року батальйон вивели із зони АТО і відправили на міжнародні навчання «Rapid Trident» в Старичі, у вересні бійці повернулись на Схід і в жовтні заїхали в Авдіївку.

29 січня 2017 року бійці штурмової групи 1-го батальйону 72-ї бригади взяли позицію «Алмаз» в авдіївській промзоні, де раніше був опорний пункт противника, і підняли над нею Український прапор. Після цього п'ять днів там були шалені бої, але 1-й батальйон втримав позиції. «Тайфун» не тільки брав участь у розробці всіх операцій, він керував боями безпосередньо в бойових порядках роти. Під час запеклих боїв у промзоні Авдіївки в перші місяці 2017 року Василь дістав три осколкові поранення і чотири контузії. Особисто підбив танк Т-72 противника з СПГ, вступивши з ним у вогневу дуель.