franka1Відділ інформаційного забезпечення Львівського національного університету імені Івана Франка, на честь до Дня Незалежності України запускає веб-сайт проекту «Університет і війна».

В основу проекту покладені особисті спогади бійців, які пройшли російсько-українську війну на Сході України, а також міститься інформація про загиблих воїнів та волонтерів. Усі герої проекту – студенти, випускники, викладачі та працівники ЛНУ ім. Франка, завдяки яким твориться новітня історія України.

"Ідея проекту виникла влітку 2015 року, зважаючи на активну участь працівників та студентів Львівського університету в державотворчих процесах, захисті Вітчизни та АТО. Ми вважаємо, що люди повинні знати своїх героїв, цінувати їх та бути вдячними за цю незламну силу духу. Вони – наша надія на майбутнє! Ми хочемо, аби ці люди були почуті, аби їхні історії не були забутими та стертими з пам’яті. Кожен з наших героїв  – унікальний, зі своєю історією, своїм баченням подій, своїми спогадами та воєнними подвигами. Однак усіх об’єднує одне – Україна насправді живе у їхніх серцях." - повідомляють організатори проекту на сайті університету

У ході підготовки проекту були використані архівні матеріали, Інтернет-джерела, особисті розповіді бійців, опублікована література, присвячена цим подіям.