suhoputВ Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного відбудеться урочистий ритуал складання Військової присяги на вірність українському народові курсантами-першокурсниками.

Військову присягу на вірність українському народові складуть понад півтисячі юнаків та дівчат, які за результатами вступних випробувань були зараховані на навчання до одного з провідних вищих військових навчальних закладів країни – Національної академії сухопутних військ.

Серед першокурсників майже дві сотні досвідчених військовослужбовців ЗС України, які брали участь у проведенні Антитерористичної операції на сході України. Чимало з них за героїзм та мужність, проявлені під час захисту рідної землі від загарбників зі сходу, нагороджені державними нагородами. 

Окрім урочистостей, цього дня буде проведено День відкритих дверей, під час якого гості свята зможуть ознайомитись із навчально-матеріальною базою навчального закладу та побутовими умовами проживання курсантів, оглянути зразки озброєння та військової техніки Збройних Сил України, а також оцінити новітні методи та технології військової освіти.

На урочистості з нагоди складання Військової присяги на вірність українському народу курсантами-першокурсниками Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного запрошуються представники ЗМІ, а також всі охочі.