teodorЦього разу плани стосуються площі Святого Теодора. Реставратори хочуть вигнати з площі транзитний транспорт, створити новий громадський простір та зробити площу більш пішохідною.

Реконструювати площу нобхідно хоча б через те, що вона перебуває в жахливому стані: знищена дорога, тротуари, постійно стоять автобуси. Про це повідомляє в інтерв'ю 032.ua депутат міської ради Львова Сергій Івах.

За словами депутата, більшість перевізників зупиняються на площі незаконно. Законні зупинки на площі Святого Теодора мають лише два міські автобусні маршрути: № 8 та 22.

Івах вже мав розмову із перевізниками і вони погодилися перенести кінцеву зупинку своїх маршрутів з площі на вулицю Детька. Якщо це вдасться зробити, то біля площі Святого Теодора переорієнтують напрямки руху автівок, що дозволить уникнути транзитного проїзду.

“В першу чергу треба змінити рух транспорту. Основна ціль – аби там там не було транзитного проїзду транспорту. Крім того, на площі Теодора небхідно збільшити пішохідну площу. З боку Мулярської та Медової розведуться основні паркомісця, а сама площа має бути пішохідною”, - розповідає Сергій Івах. 

Проектом реконструкції площі Святого Теодора займалися архітектори громадської організації “Urbanideas”. За словами однієї з керівників організації Ольги Криворучко, урбаністи в рамках реконструкції пропонують озеленити площу та зробити її пішохідною, аби вона стала більш комфортною для мешканців.

“Ще ми хочемо вирівняти в один рівень тротуар, дорогу та саму площу, аби був такий безперешкодний пішохідний простір. Через нього буде дозволений рух автомобілів, крім транзитного транспорту”, каже Ольга Криворучко. А також збільшити кількість паркомісць, так як заїжджати на площу зможуть лише мешканці навколишніх будинків або ж гості.

До кінця року урбаністи мають повністю завершити проект щодо ревіталізації площі Святого Теодора. Очікується, що роботи можуть розпочатися вже наступного року. Проте вартості і точних термінів робіт поки що немає.