praoporВійськовий священик СУВД Ярослав Фабіровський, голова духовно-патріотичного виховання у зв’язках із Збройними Силами та іншими військовими формуваннями України Дрогобицько-Самбірської єпархії, освятив Бойовий прапор 12-ї окремої бригади армійської авіації, що дислокується у м. Новий Калинів Самбірського району Львівської області.

Вертоліт з військовими, які доставили Бойовий прапор з Києва, прибув на військовий аеродром м. Новий Калинів, де урочисто звершено чин освячення Бойового прапора військової частини. Про це повідомляє прес-служба Дрогобицько-Самбірської єпархії УКЦ КП

Бойовий Прапор військової частини Збройних Сил України є символом: честі, доблесті, слави і зобов'язує кожного військовослужбовця Збройних Сил України віддано служити Українському народові, мужньо, вміло і непохитно боронити Українську державу, не шкодуючи свого життя.Це почесний знак, що визначає особливості бойового призначення військової частини, історії та заслуг і свідчить про належність військової частини до Збройних Сил України.

Бойовий прапор – це носій і свідок високого духу героїзму та перемог. Разом із прапором одне покоління військових передає іншому свій досвід, дух героїзму та відданості справі. Таким чином, військовий прапор для воїна-християнина має не тільки матеріальну, а й духовну цінність.