soldatЯворівський районний суд Львівської області призначив покарання контрактнику, який служив у Збройних силах більше 4 років (з початку війни) та якому відмовили в звільненні. 

В судовому засіданні обвинувачений сержант повністю визнав свою вину, пояснивши, що поїхав додому, так як йому відмовили у звільненні з військової служби. Пізніше він повернувся на службу і продовжив виконання військових обов'язків. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень, повідомляє Status.quo

З початку бойових дій у Донбасі, згідно з Указом президента про часткову мобілізацію та ч.9 ст.23 Закону України "Про військовий обов'язок та військову службу", дія контракту для військовослужбовців-контрактників була продовжена - протягом строку проведення мобілізації, який визначається рішенням Президента України. Тож військовослужбовець відслужив більше чотирьох років, брав участь в Антитерористичій операції та з 1 березня 2016 року був залучений для проведення табірного збору на Яворівському полігоні. 

Обираючи вид і розмір покарання, Яворівський районний суд Львівської області врахував, що обвинувачений приймав безпосередню участь в зоні АТО, позитивно характеризується за місцем проживання, повністю визнає свою вину. Тому ухвалив визнати його винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.407 КК України, признати йому покарання у виді позбавлення волі на строк три роки та звільнити від відбування покарання з випробуванням на рік.