memorialСьогодні, 3 вересня, у с. Прибин, що на Перемишлянщині, відбулось відкриття відновленого військового меморіалу полеглим невідомим воякам Української Повстанської Армії. На сільському кладовищі встановили 11 пам’ятних хрестів.

Участь у заході взяли: голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка, ветеранські та патріотичні організації, духівництво, громадськість. Про це повідомляє прес-служба Львівської ОДА.

«Якщо би не подвиг Української Повстанської Армії, яка вела героїчну боротьбу проти українського ворога, то не було б Незалежної України. Ми, у першу чергу, маємо відновлювати ті місця, звідки походять наші провідники, де найбільше збереглася наша історична пам’ять. Я переконаний, що там, де є українські могили, де люди розмовляють рідною мовою, де є наша церква і пам’ять про минуле – там буде Україна», - зазначив Олег Синютка.

У прес-службі зазначають, що відновити військовий меморіал полеглим невідомим воякам Української Повстанської Армії вдалось завдяки місцевим активістам та патріотичній громадськості.