DSC02666 1504889981 613x344.8125 3 0У п'ятницю, 8 вересня, в Червонограді відбулось відкриття Міжрайонного скринінгового центру для діагностики передракових захворювань та раку у жінок. Всі обстеження там - безкоштовні, запевняють лікарі. Про це повідомили у прес-службі ЛОДА.

Скринінговий центр в Червонограді обслуговує Кам’янко-Бузький, Радехівський, Сокальський райони та м.Червоноград.

«Обстеження дозволить виявити жінок, які мають найвищу вірогідність  захворювання на рак, з метою його попередження. Адже рання діагностика, попередження та своєчасне лікування – надзвичайно важливі для збереження життя жінок», - зазначила директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Ірина Микичак.

Скринінговий центр забезпечений цифровим мамографом, сучасним УЗД апаратом, кольпоскопом та гінекологічним кріслом, мікроскопом та комп’ютерною технікою для ведення електронного реєстру.

У центрі забезпечено повний цикл ведення електронної медичної картки пацієнта безпосередньо з робочих місць реєстратора, гінеколога, лікаря УЗД, цитолога, рентгенолога та лікаря мамолога. Вартість обладання сягає 10 мільйонів гривень.