plastСьогодні у центрі Львова відзначили відкриття Пластового року.

"Львів сьогодні – пластове містечко. У місті тривають заходи з нагоди початку пластового року." - повідомила прес-служба ЛМР.

Традиційно, святкування відкриття пластового року розпочались зі спільної молитви у Гарнізонному храмі св. ап. Петра і Павла. Потім на пл. Ринок відбулась урочиста частина, під час якої усіх присутніх привітав міський голова Львова Андрій Садовий.

«Насправді це дуже круто, що Львів і Пласт – це, фактично, єдине ціле. Ми любимо Пласт, думаю, що ви також розумієте, що ви – не просто майбутнє України, ви – сьогодення нашої країни. Ми часто маємо сьогодні нарікання на проблеми. Наше завдання, ваше завдання – збудувати цю країну. В мене велике бажання, щоб ви швидше підростали, ставали дорослими, брали владу у свої руки і керували Україною. Я вас люблю. Бажаю процвітання. Ще 1 млн грн для Пласту в бюджеті наступного року», - зазначив міський голова Львова. 

Також у рамках відкриття Пластового року з 12:00 до 18:00 у сквері навпроти Львівської ОДА функціонуватиме «Пластове містечко», де відбудуться різні забави, майстер-класи і діятиме пластова кухня. Про це повідомлялось в Форпост

Нагадаємо, що на проведення заходів молодіжної політики у 2017 році Станиці Львів Пласту Національної Скаутської Організації України з бюджету міста Львова виділено 450 тис грн. Станом на 17 вересня 2017 року проведено 38 заходів на загальну суму 392,59 тис грн. До кінця року заплановано проведення ще 7 заходів на суму 57,41 тис грн. На виконання програми розвитку пластового руху виділено 302,9 тис грн. на закупівлю туристичного-спортивного інвентарю та матеріально-технічних засобів, з метою використання для проведення пластових заходів. З цієї суми освоєно 48,6 тис грн. На решту суми тривають тендерні процедури. Також на розгляді є лист про виділення коштів у сумі 550 тис грн. на придбання меблів для укомплектування пластових домівок.