21754894 1497259210359420 142983042 o 960x540В містах Дрогобиччини почастішали випадки грабежів на цвинтарях. Розбиті та пограбовані родинні склепи можна зустріти і в Трускавці, і в Дрогобичі, і в Бориславі. Про це пише Трускавець.Online.

Як зазначає видання, могильні склепи розбивають свідомо з ціллю наживи, задля того, щоб вкрасти цінні речі, присутні там. Видовище, яке можна зустріти на цвинтарях – просто жахливе. Чимало склепів стоять відкриті, поміж розритою землею видніються кості та черепи колись захоронених людей.

скрЦікаво, що більшість розбитих склепів старі, трапляються розбиті могили польських родин. Очевидно, злочинці розраховують на те, що рідних вже немає серед живих і ніхто не підніматиме зайвого шуму. Однак в соціальних мережах, постраждалі від розбоїв родичі, висловлюють своє обурення та шок від того, що в грабіжників немає нічого святого.

До слова, на понеділковій апаратній нараді в Трускавецькій міській раді про факти грабежу могильних склепів говорив начальник Трускавецького відділення поліції Богдан Собко. За його словами, вже порушено кримінальне провадження за фактом пограбування гробів на трускавецькому кладовищі по вул. Стебницькій. Випадки грабежів родинних склепів непоодинокі і в сусідніх містах – Дрогобич та Борислав теж регулярно потерпають від рук зловмисників.

21754235 1523095277736019 1278559190 nНа Тустановецькому кладовищі, де сьогодні побувала знімальна група “Трускавець онлайн”, розбитих склепів чимало. Вони досі стоять відкритими. Що цікаво, пролазили в гробниці очевидно якісь маленькі та худощаві люди, або, чого ще гірше, підлітки, так як вибиті в склепах діри подекуди зовсім невеликого розміру.

Сьогодні люди, які потерпіли від таких пограбувань, заявляють про факти пограбувань. Можливо грабіжників вдастся виявити при спробах здати вкрадені речі до ломбардів чи при інших спробах збути награбоване.