Цензор.Нет

Помічника депутата від "Народного Фронту" Юрія Савчука Петра Яремчука вдалося затримати завдяки зверненням приватного підприємця, від якого вимагали хабар. Як інформує Цензор.НЕТ, про це в ефірі "112 Україна" заявив військовий прокурор Львівського гарнізону Владислав Савинець.

"У грудні минулого року до нас звернувся приватний підприємець і повідомив, що помічник народного депутата вимагає у нього грошові кошти. Як повідомив помічник народного депутата приватному підприємцю, у нього є звернення громадських організацій, і якщо він не хоче, щоб дані звернення потрапили до народного депутата і відповідно були депутатські запити, за це необхідно заплатити 140 тис. грн. Вчора під час передачі зазначених коштів помічника народного депутата затримали ", - розповів Савинець.

"Проводиться ретельна слідча робота і обвинувальний акт, я думаю, найближчим часом буде направлено до суду. Ми досліджуємо всі епізоди, можливі, де ще притягувався, спілкувався з кимось. Можливо, після вчорашнього затримання до нас звертатимуться ще інші приватні підприємці або громадяни України, від яких також вимагали гроші. Ми будемо відповідно реагувати. Поки це єдиний випадок ", - зазначив співробітник військової прокуратури.

Нагадаємо, головний військовий прокурор України Анатолій Матіос повідомив, що за вимагання та отримання хабара в розмірі 140 тис. грн "на гарячому" спіймали помічника народного депутата з коаліції. Прокуратура ставить Яремчуку "зловживання впливом" і буде просити суд взяти його під варту.

"Зловмисник затриманий в порядку ст. 208 КПК України. Хабар виявлений ​​і вилучений в повному обсязі під час проведення огляду місця події. Вирішуються питання про повідомлення правопорушнику про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 369-2 КК України (зловживання впливом ) і обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою ", - йдеться в повідомленні ГПУ.

У свою чергу нардеп Савчук заявив про те, що Яремчук перебував на випробувальному терміні і в разі доведення провини повинен понести відповідальність перед законом.