5456465453645У "Самопомочі" заявили, що проект закону «Про припинення економічної та транспортної блокади території України, де органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження», який був зареєстрований депутатом фракції у Верховній Раді – суперечить позиції фракції та партії.

"Цей законопроект - втілення мрії олігархів, що прагнуть відновити заробіток на крові, та Кремля, якому потрібно підгодовувати свою окупаційну владу.

Фракція «Самопоміч» обстоює позицію, що торгівля з ворогом є нищівною для української держави. Депутати фракції вимагають визнання Росії країною-агресором, яка окупувала частину території України, і заборону будь-яких відносин з окупованим Кримом та окупованими територіями Донеччини та Луганщини, окрім гуманітарної допомоги", - йдеться у заяві.

Нагадаємо, нещодавно депутат ВР України від партії "Самопоміч" Наталія Веселова подала законопроект  "Про припинення економічної та транспортної блокади території України, де органи державної влади України тимчасово не здійснюють свої повноваження".

Причиною для відновлення торгівлі Веселова вважає велику збитковість для України такого бойкоту.

"На практиці акція блокади виявилась найбільш невигідною України, бо Україна фактично втратила будь-який контроль за українськими підприємствами Донбасу. Таким чином, руками блокадників було нанесено відчутний удар по українській металургії та українській економіці загалом.

Збитки України від економічної блокади території України, де органи державної влади України тимчасово не здійснюють свої повноваження, вже завдали збитків державі на суму понад 9,7 мільярда гривень, а також до скорочення до ста тисяч робочих місць",- йдеться у пояснювальній записці.