dptzar sahПроект детального плану має переглянути систему червоних ліній та розширити межі зеленої зони в районі вулиць Сахарова, Вітовського, Грецької та Зарицьких. Про це пише "Твоє місто". 

Відповідне рішення на розробку детального плану ухвалене виконкомом Львівської міськради 29 вересня. Замовником детального плану є управління архітектури та урбаністики ЛМР. Як повідомив у коментарі Tvoemisto.tv начальник управління Юліан Чаплінський, проект має змінити систему червоних ліній.

«Згідно Генерального плану вулиця Зарицьких мала би бути подовжена між парком Культури і будинком СБУ, пройти через вулицю Героїв Майдану на вулицю Сахарова під мостом, що виглядає дуже недалекоглядним з точки зору планування. Там купа червоних ліній, які «ріжуть» трамвайне депо. А оскільки трамвайне депо є об’єктом інвестиційного конкурсу, то треба ці моменти зняти», – розповів Юліан Чаплінський.

Він додав: «Крім того, я наполягатиму на кількох речах, щоби вільні площі біля трамвайного депо закласти як землі рекреації і сквери. Також зміняться червоні лінії вулиці Вітовського з розширенням меж парку Культури».

Проект детального плану має запропонувати кінцевий варіант розв’язки на перехресті Сахарова – Вітовського. Раніше проект реконструкції перехрестя розробив інститут «Львівдіпрокомунбуд». Цей проект передбачав кільцеву розв’язку, за що отримав низку критичних відгуків.

Розробник проекту детального плану буде визначений на відкритих торгах через систему Prozorro. За оцінкою Юліана Чаплінського, орієнтовні строки підготовки детального плану складають 3-4 місяці. Готовий проект буде винесений на громадські слухання.