marshrutka vodijКомунальним транспортним підприємствам Львова критично бракує водіїв. Усі охочі на роботу можуть зголошуватися в ЛКП «Львівелектротранс» та ЛК «АТП № 1». Про це повідомляють в управлінні транспорту ЛМР.

«У нас є 58 вакантних посад, з них 30 критичних, адже понад 70 водіїв звільнилися. Зараз ми намагаємося створити максимально комфортні умови праці для наших водіїв. З 1 жовтня підняли зарплату. Оплачуємо за фактично відпрацьований час та доплачуємо за робочі години у вихідні і нічні. Також забезпечуємо хороші умови для роботи і відпочинку, а нещодавно запровадили спецформу для усіх наших водіїв», - розповів Орест Хамула, директор ЛК «АТП № 1».

Потребує водіїв і ЛКП «Львівелектротранс». На підприємстві є вакантні посади водіїв трамваїв і тролейбусів.

«Нам необхідно 123 водії трамваїв і 38 - тролейбусів. Є транспорт, але нема можливості посадити людину. Тому зараз готуємо відкриття школи навчання водіїв трамваїв та тролейбусів. Усі охочі можуть зголошуватися до нас», - наголосив директор ЛКП «Львівелектротранс» Михайло Сидорович.

Нагадаємо, на маршрутах щодня працює більше 100 одиниць електротранспорту та більше 500 одиниць автобусів.

«З транспортом у нас не найкраща ситуація. Сьогодні на нараді керівники наших двох комунальних підприємств оголосили дуже невтішні моменти стосовно нестачі водіїв. В нас більше 50 водіїв бракує на ЛК «АТП № 1», і трохи більша кількість нестачі водії в електротранспорті. Ми екстрено приймаєм міри. Будем компенсовувати можливість проживання для тих водіїв, які будуть приїжджати з навколишніх сіл. Тому що дуже великий відтік через оцей магніт з Польщі, тому що там водіям пропонують зарплату, яка суттєво є вищою. Тому треба кардинально міняти ситуацію по платі праці водіїв. Стараємся находити цей баланс, але я думаю, ми цю ситуацію вирішимо.

Задача поставлена дуже чітка, щоб в рамках наступного місяця ми мали 100% заповненість водіями трамваїв, тролейбусів і автобусів. Ну і плюс – це нові автобуси, трамваї, тролейбуси, тому що без суттєвого оновлення громадського транспорту вирішити проблему буде дуже важко. Є розуміння з «Електроном». Ми готові в них купляти порядка 100 автобусів середньої місткості – це нова продукція, яку вони будуть виробляти. Плюс нові трамваї і тролейбуси, які ми будемо купляти за кошти Європейського банку.

Тобто розуміння, як рухатись далі, є, але ніхто цього не вирішить за один день. Якщо мені хтось запропонує як вирішити питання за один, будь ласка, посада керівника управління транспорту є вакантною, – прошу йти працювати. Бажаючих там працювати поки що немає. Знову оголосили конкурс», - сказав під час спілкування з журналістами міський голова Львова Андрій Садовий.