1 153Комунальне підприємство «Адміністративно-технічне управління» за результатами допорогової закупівлі замовило систему керування нарядами поліції за понад 144 тис. грн у ТОВ «Прозорі технології». Про це стало відомо з договору від 2 жовтня, опублікованого в Prozorro, пишуть «НГ. Львів».

Як стало відомо зі специфікації, система керування нарядами поліції – це 30 планшетів, а також протиударні чохли-підставки та зарядні пристрої до них. Ціна за кожну одиницю не оприлюднена, втім загальна сума відповідає ринковим цінами. Зокрема, в інтернет-магазинах планшети Samsung Tab A 7.0 T285 NZKA коштують 4300-5600 грн/шт, автомобільні зарядні пристрої Grand-X CH-25 – по 99 грн/шт, чохли Becover – 299 грн/шт.

При цьому КП, згідно із техзавданням, планувало придбати планшети Samsung старішої моделі T231 Galaxy Tab 4. Очікувана вартість закупівлі становила 157,1 тис. грн.

Участь в допороговій закупівлі взяло лише ТОВ «Прозорі закупівлі», яке і стало переможцем. Фірма створена рік тому у Миколаєві (Миколаївська області). Власником є Олександр Шлямович. Протягом цього року компанія отримала держзамовлень на понад 9 млн грн, в основному на комп’ютерне обладнання.

«Ця закупівля проведена у межах програми «Профілактики злочинності у Львові на 2016-2017 роки». Цього року на її фінансування ми передбачили 900 тис. грн. У межах цих коштів розпорядник, КП «Адміністративно-технічне управління», провів закупівлі обладнання та предметів довготермінового користування для патрульної поліції Львова, щоб допомогти їй якісно виконувати свої обов’язки», – прокоментувала ZAXID.NET директор департаменту економічного розвитку Львівської міськради Ірина Кулинич.

Окрім згадуваних планшетів, придбали п’ять комп’ютерів із моніторами для облаштування робочих місць, мініелектростанцію, проекційний екран, систему відеонагляду, чотири системи контролю доступу для дверей тощо.

За словами Наталії Малець, обладнання буде передане поліції у строкове користування на 10 років. «Ми готуємо відповідні угоди, і збережемо за собою право повернути обладнання у разі його використання не за призначенням», – додала вона.