18137852На базі школи-інтернат І - ІІ ступенів «Надія» у Верхньому Синьовидному відкриють комунальний заклад Львівської обласної ради «Дитячий заклад оздоровлення та відпочинку "Надія"». За таке рішення 10 жовтня проголосували 52 депатути під час сесії Львівської обласної ради, пише Zaxid.net.

Зараз у школі-інтернаті 62 працівника та навчається 40 учнів з вадами розумового розвитку. За словами тимчасово виконуючої обов’язків директорки школи Тетяни Савки, діти тут вчаться та живуть. Цей заклад розформують, а на його базі створять повноцінний табір для відпочинку дітей з інтернатів з усієї Львівщини.

«Частину дітей батьки забирають на вихідні додому, решта живе тут. Ми знаємо про розформування і будемо рекомендувати батькам розприділити дітей у районні школи для інклюзивного навчання», - розповіла Тетяна Савка.

За словами директорки департаменту освіти і науки ЛОДА Любомири Мандзій, планують, що у оздоровчому курорті одночасно зможуть перебувати по 150 дітей.

«Ми б хотіли, щоб заклад запрацював до початку наступного навчального року, можливо, вже навіть з червня. Сам інтернат працюватиме повноцінно до кінця навчального року. Ми ще узгоджуємо деталі, але концепція закладу вже є», - зазначила Мандзій.