solone tisto1З 22 жовтня по 17 грудня на Львівщині вперше відбуватиметься Етнофестиваль гостинності. Про це повідомили у прес-службі ЛОДА.

Упродовж 9 тижнів у районах Львівщини організують масштабні мистецькі заходи, під час яких аматорські колективи кожного з районів презентуватимуть іншим мистецькі програми, етно-виставки та кухню.

22 жовтня у центрі Львова на площі біля Львівського національного академічного театру опери та балету ім. С. Крушельницької відбудеться мистецький проект, який відкриватимуть жанровою програмою кращі аматорські колективи районів, також виконуватимуть твори духові оркестри Львівщини.

«Департамент з питань культури, національностей та релігій облдержадміністрації є засновником проекту, який прагне не лише підтримати культуру сільської місцевості і талановитих митців, а й бути інститутом, який сприяє розвитку сучасної культури. Такі фестивалі дають тверде переконання, що культура Львівщини є платформою розвитку мистецтва в Україні», - розповіла директор департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської ОДА Мирослава Туркало.

За її словами, завершальним етапом мистецького проекту стане масштабний Різдвяний гала-концерт за участі кращих аматорських колективів Львівщини.