1 289«Продан плюнув в лице Адміністрації Президента України та особисто Президенту, який дав доручення покарати винних за провезення контрабанди під виглядом гуманітарки. Каже, що справу злила прокуратура і до неї всі питання та станом на сьогодні митників пробують відмазати, мовляв їм засліпило, коли товар переміщали (систематично) через митну територію, вони і не помітили, що це новий брендовий одяг, а не гуманітарка на 10 млн гривень», - так відреагувала на лист-відповідь Державної фіскальної служби України за підписом в.о. Голови Мирослава Продана Громадській раді при УСБУ у Львівській області голова Громадської ради Галина Янко.

Йдеться, зокрема, про лист, у якому Державна фіскальна служба України повідомляє, що «відділ митного аудиту управління аудиту ГУ ДФС у Львівській області провів перевірку благодійної організації «Волонтерський рух України», за результатами якої донараховано мито та податок на додану вартість на ввезений під виглядом гуманітарної допомоги товар».

«За результатами вжитих співробітниками ОУ ГУ ДФС у Львівській області заходів слідчим управлінням прокуратури Львівської області  20 січня 2017 року внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 364 ККУ, а також 28 березня – за фактом вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.212 ККУ», - інформується у листі, та додається, що «досудове розслідування кримінальних проваджень проводить прокуратура Львівської області, а за фактами проводиться службове розслідування Дисциплінарною комісією з розгляду дисциплінарних справ Львівської митниці ДФС»

«По всій країні реально працюють по псевдогуманітарці, і по наших матеріалах також, обшуки, підозри, а у нас все тихо.... Львівська митниця недоторкана, пане Петро Порошенко? Десятки громадських організацій направили Вам звернення, і виглядає на те що на Львівщині свої "смотрящі", які Вас не чують», - обурюється Галина Янко.

Нагадаємо, раніше Форпост писав, що у грудні 2016, встановлено факт відсутності 2-х партій вантажу гуманітарної допомоги одягу та взуття вагою брутто 9088,96 та 10584,59 кг, які були попередньо розміщені Благодійною Організацією «Волонтерський рух України». Відтак керівника БО «Волонтерський рух України теж було визнано винним та накладено адміністративне стягнення у розмірі 17000 грн. Також було встановлено факти невідповідності у товаросупровідних документах на вантаж вагою брутто 9088,96 кг на підставі запиту до митних органів Республіки Польща. Щодо іншого вантажу перевірка ще триває. До ДФС направлено пропозиції щодо виключення БО «Волонтерський рух України» з реєстру отримувачів гуманітарної допомоги.