22185148 452355941825280 313208149 nСьогодні, 24 жовтня, о 13:00 в Львівському окружному адміністративному суді відбудеться чергове судове засідання щодо парку "Знесіння".

Забудовник Архібуд подав у суд на екоінспекцію, яка, начеб-то, не мала право здійснювати перевірку території, на якій забудовником ведеться незаконне будівництво. Ще влітку Львівський апеляційний господарський суд визнав забудовника винним у незаконній вирубці близько 200 дерев на цій ділянці (вул.Довбуша 15), і призначив забудовнику заплатити смішний за мірками завданої парку шкоди, штраф. Але Архібуд  подав позов, стверджуючи, що екоінспекція не мала права на перевірку ділянки.

Це один з методів забудовника затягнути час, закидуючи суд другорядними позовами і виснажуючи громаду, вважають громадські активісти.

Також, небайдужі львів'яни нагадують, що завтра в Києві, у Вищому господарському суді України відбудеться ще одне судове засідання, по справі самовільно зайнятої ділянки парку Знесіння з боку вул.Харковської, де зараз знаходиться нелегальна автостоянка, але на місці якої вже планується будівництво багатоповерхівки. Пригадуєте, щоб легалізувати це будівництво, Сихівський Районний Суд видав скандальне рішення скасувати державний акт парку Знесіння на землю уможлививши, таким чином, будь-яке будівництво на території парку.