46640 1 largeСьогодні у Печерському суді Києва суд виніс рішення про затримання та тримання під вартою львів'янина, коменданта Межигір'я Петра Олійника. Його звинувачують у побитті поліцейського під час сутичок 17 жовтня біля Верховної Ради України. Йому призначили 60 днів тримання під вартою. Про це повідомив Анатолій Крачковський.

"Не допомогли покази свідків, які стверджували, що затриманий захищав побитого під час сутички дідуся з Франківщини і просто намагався дізнатись прізвище поліцейського, який розбив дідусю голову. Петро Олійник ні від кого не ховався і не тікав, а одразу прийшов у поліцію, коли його викликали. Петру Олійнику присудили найсуворіший запобіжний захід. Зараз готуємо апеляцію і будемо подавати впродовж 5 днів", - сказав Анатолій Крачковський у коментарі Форпосту.

Нагадаємо, 17 жовтня під будівлею Верховної Ради зібралося кілька тисяч осіб, які вимагали створення антикорупційних судів, скасування депутатської недоторканності та прийняття нового виборчого закону. Між мітингувальниками та правоохоронцями виникли сутички, під час яких потерпіли четверо людей. Поліція Києва відкрила кримінальне провадження через поранення та госпіталізацію поліцейського під час сутичок під парламентом.