796391
Фото: 24 канал
Сенатор США Кріс Мерфі повернувся з триденної поїздки до України та Естонії. Під час відвідин Львова Кріс Мерфі із послом США в України Марі Йованович зустрівся з Андрієм Садовим, мером Львова. Про це він розповів на своїй сторінці на сайті «Медіум», пише «Голос Америки».

"В якийсь момент під час вечері мер Садовий почав скаржитися на те, що Порошенко та олігархи контролюють усі засоби масової інформації в країні та використовують їх для просування їх політичних завдань. Це спонукало посла Марі Йованович ввічливо запитати Садового: "З усією повагою, пане мер, а що ви кажете, коли люди запитують вас про телевізійні та радіостанції, якими володіє ваша родина?". На це, пише Кріс Мерфі, Садовий відповів: "Моя дружина володіє ними, а не я! І наші станції мають чесне висвітлювання. Там немає політичного ухилу. Не так, як на інших станціях".

"Мене вражає те, наскільки нормою в Україні стало, щоб політики контролювали ЗМІ", - пише сенатор Кріс Мерфі. "Українська демократія є молодою, і це нагадування про те, наскільки далеко їй ще треба йти", - вважає він.