bakayУ вівторок, 31 жовтня, Таганський суд Москви взяв під варту колишнього керівника Державного управління справами та екс-очільника НАК "Нафтогаз" Ігоря Бакая. Про це ЗМІ повідомила прес-секретар суду Юлія Сузінніна.

Бакаю призначили утримання під вартою до 12 листопада. Одному зі стовпів олігархічного режиму Кучми інкримінують порушення  статті  "Шахрайство в особливо великому розмірі", за що передбачено до 10 років ув'язнення.

Бакая, зокрема, звинувачують у заволодінні обманним шляхом фінансами сторонніх осіб. Повідомляється, що на нього є 10 заяв від потерпілих, серед яких - російський мільярдер Алішер Усманов, який нібито позичив Бакаю 9 мільйонів доларів.

Уродженець Рівного Ігор Бакай свій стрімкий кар’єрний злет розпочав зі Львова. Після проходження строкової служби у 1984 році він став начальником бази підготовки футбольної команди СКА «Карпати», яка належала до Прикарпатського Військового Округу. У 1991-92 роках створив і очолював кооперативний ресторан «Козацькі страви». Згодом продовжив кар’єру у Києві, де доріс до голови правління НАК «Нафтогаз України». Був останнім за Кучми керівником Державного управління справами. Після Помаранчевої революції втік до Росії та був оголошений у міжнародний розшук за свої діяння в Україні.  22 березня 2005 отримав російське громадянство.