originalУ Дрогобичі розробили та випустили унікальну туристичну мапу, на якій відображено події участі міста та його мешканців в Українській національно-визвольній війні 1920-1950 рр. Про це повідомляє ZIK,

Випуск мапи приурочили до 75-річчя Української повстанської армії.

На мапі за допомогою умовних позначень відображено всі місця та пам’ятки, які тим чи іншим чином були задіяні упівцями під час Української національно-визвольної боротьби.

Зокрема, на мапі є позначення міської Ратуші, перед якою 9 січня 1945 року репресивно-каральні органи публічно, у присутності 8 тис. осіб, повісили двох націоналістів – М. Стецика та І. Ригуса.

Мапа розроблена за відомостями доктора історичних наук, професора Василя Ільницького та фінансової підтримки туристично-інформаційного центру Дрогобича.

Як зазначає керівник туристично-інформаційного центру Ігор Чава, це вже третя туристична мапа, яка наявна в ТІЦі. Попередні дві мапи присвячені місцям Івана Франка та Бруно Шульца у Дрогобичі. Планується випуск мапи «Дрогобич освітній».

Презентація туристичної мапи «Дрогобич в українському визвольному русі 1920 – 1950  рр.», зокрема, за участю відомого дрогобицького історика Василя Ільницького, відбудеться незабаром.