735947Вчора, 2 листопада, вбивцю українця у Гданську затримали на пункті пропуску Медика-Шегині. Про це повідомила речниця поліції Гданска Каріна Каміньска, пише inPoland.net.pl.

Мотиви вбивства залишаються зараз невідомими, але речниця поінформувала що між українцями «трапилось якесь непорозуміння». Чи був вбивця на момент скоєння злочину у стані алкогольного оп’яніння невідомо.

Згідно з польськими законами, якщо особу визнають винною у вбивстві, то українець може отримати до 25 років позбавлення волі, або навіть пожиттєве ув’язнення.

Нагадаємо, на День Всіх Святих у Гданську трапилась кривава трагедія. Просто на вулиці 38-літній чоловік вбив випадкового пішохода.  Вбивця наніс ножем кілька ударів, від яких жертва загинула на місці. Загиблим виявився громадянин України. Тієї самої ночі були затримані 4 громадян України у віці від 25 до 40 років, які тієї ночі були разом з втікачем. Як виявилось пізніше, у них в крові знайшли алкоголь у різній кількості – від 0,5 до 2 проміле. Вони дали показання в якості свідків, але пізніше були затримані, і знаходяться під поліційним арештом. У справі також може фігурувати 5 особа з України, яка могла бути в той вечір учасником подій, і знав вбитого.