9423208373dbb592e21512892dd5a3611091fa8cУ Міністерство юстиції України поданий проект на будівництво львівського СІЗО за межами міста. Про це журналістам заявив заступник міністра юстиції Денис Чернишов, передає УНН.

"У нас є подача від потенційного інвестора проекту з будівництва нового львівського СІЗО і зараз створена комісія з відпрацювання цього проекту, його відповідності прийнятим нормам", - сказав Чернишов.

Крім того, за його словами, проект, який надійшов, буде також переданий для оцінки фінансових витрат у Мінекономрозвитку та Мінфін.

Д.Чернишов зазначив, що в разі якщо проект відповідатиме усім вимогам, то почнеться наступний етап - пошук інвестора. При цьому він не виключив, що інвестором стане саме та компанія, яка подавала проект.

Разом з тим, за словами Д.Чернишова, у міністерство після оголошення конкурсу не надходили проекти, які б стосувалися будівництва київського СІЗО за містом. При цьому місяць тому Мін'юст отримав лист від потенційного інвестора, який зацікавився будівництвом, однак компанія має "додаткові вимоги".

"Ми зараз почали переговорний процес і це вже непогано. Подивимося, як можливо реалізувати цей проект, тому що нам це необхідно", - додав Чернишов.

Нагадаємо, у лютому Міністерство юстиції України оголосило про початок збору інвестиційних пропозицій щодо будівництва нових Київського та Львівського слідчих ізоляторів.