IMG 4823 1436868235 613x408.66666666667 3 0Військові «не радилися» із Львівською обласною держадміністрацією перед масовою перевіркою документів молоді призовного віку на вулиці Крива Липа у центрі Львова. Про це розповів голова Львівської ОДА Олег Синютка Громадському радіо.

Відповідаючи на запитання про законність дій військових та поліції він відповів: «Ні військові, ні інші не порадилися і не поставили до відома перед початком своїх дій. Можливо, тоді я міг би більш докладно говорити і посилаючись на нормативні документи. Сьогодні я більше, напевне, не про юридичну, а моральну сторону питання»

Також він сказав, що військова прокуратура або  прокуратура львівської області перевірить законність дій військових.

Він також пояснив, що на його думку, призовники, які ухиляються повинні мати громадське засудження.

«Тому що молода людина, яка не хоче отримувати повістку, яка ухиляється від служби у ЗСУ повинна мати однозначно негативне сприйняття серед суспільства. Вона не повинна бути в різних спільнотах, соціальних мережах, «героєм», який зробив щось таке надзвичайне і він ухилився. Вона повинна мати громадське засудження»,  — сказав Синютка.

Він підкреслив, що  людина, що ухиляється від військової служби є порушником закону.

Також голова Львівської ОДА сказав, що йому прикро було почути, що охоронці не впустили до клубу «Парадокс» військових.

«Я думаю, що це повинно бути предметом не тільки морального, а і юридичного питання. З цього приводу я буду мати пораду з представниками правоохоронних органів», — сказав Синютка. 

Нагадаємо, у Львові поліція разом із військовими уночі 4 листопада перевіряли документи студентів поряд із закладом «Paradox» на вулиці Крива Липа.  

Нагадаємо, 28 жовтня близько другої години ночі, поліція влаштувала облаву на нічний клуб «Jugendhub», де в цей час проходив музичний захід. Згодом  у військовому комісаріаті уточнили, що з 32 затриманих чоловіків «15 ухилялись від призову на строкову військову службу та не з’являлись до військових комісаріатів».