avto alkogolБільше 2500 протоколів на п'яних водіїв склали львівські патрульні від початку року. З них у понад 400 випадків штрафи скасували суди або закрили справи після трьох місяців розгляду. А ще передавали п’яниць на поруки трудовим колективам. Про це пише Zaxid.net.

«За 2017 рік патрульною поліцією було складено понад 2,5 тисячі протоколів по статті 130-ій. З них 436 скасовано судами», ‒ констатує заступник начальника управління патрульної поліції Львова Володимир Струк.

Місяць тому Сихівський районний суд фактично виправдав водія, якого патрульні зупиняли двічі за вечір п'яним. У його крові тоді драгер виявив 1.53 проміле алкоголю. Суддя віддав його на поруки громадській організації «Союз ветеранів АТО», членом якої він є. В чоловіка не забрали прав і навіть не оштрафували на 10200 гривень.

«Це, начебто, ветеран МВС. Тобто пенсіонер і ветеран. Він прослужив усе життя державі. Окрім того, він займав ще й активну громадську позицію. За нього клопотала громада», ‒ пояснює своє рішення суддя Сихівського районного суду міста Львова Ігор Рудаков.

«Вже майже 2000 осіб загинули за 2017 рік і водії своїми діями, керуючи в нетверезому стані, це потенційні злочинці. Я вважаю що покарання все рівно занадто м'яке», ‒ говорить заступник начальника управління патрульної поліції Львова Володимир Струк.

Тим часом тільки за одну ніч з суботи на неділю в області патрульні оформили 18 п’яних водіїв за кермом. Скількох із них реально оштрафують і позбавлять права керування?