vashchykovskyj sadovyj podoliak 567Львівський міський голова Андрій Садовий знову публічно збрехав. Про це пише Кулемет, маючи на увазі недільну зустріч із Міністром закордонних справ Польщі Вітольдом Ващиковським.

Нагадаємо, міський голова Львова у своєму “Фейсбуці” повідомив про те, що 5 листопада 2017 спільно з представниками МЗС України та народним депутатом Іриною Подоляк брав участь у формальному ланчі з польською делегацією, яку очолював Міністр закордонних справ Польщі п. Ващиковський.

“Після телефонних консультацій з Главою МЗС України п. Клімкіним, директором УІНП п.В’ятровичем, доніс до польської сторони позицію України по ключових питаннях. Зробив все можливе, аби донести думку: у нас є спільна загроза і це – агресія Росії. Будь-які спроби розкрити рани українсько-польської ворожнечі є згубними для обидвох народів. Доведено історією. Після зустрічі поінформував Міністра Клімкіна про її перебіг”, – написав Садовий.

Він також додав: “Інцидент в Музеї «Тюрма на Лонцького» відбувся після нашої зустрічі. Наші польські партнери часто закликають нас подивитись на нашу складну історію об‘єктивно, без стеротипів. Такий шанс був у польської делегації в музеї жертв окупаційних режимів у Львові”.

Проте, як стало відомо Кулемету від учасників подій, ця інформація не відповідає дійсності.

Як повідомила журналіст Галина Терещук, покладання квітів біля музею “Тюрма на Лонцького” відбулось у неділю о 10:15. Самого мера Львова не було на цьому заході.

За даними видання, обід, на який посилається міський голова, був запланований на 13:45, а сам мер Львова зустрічався із польським міністром аж о 17 годині.

Кулемет очікує коментаря від прес-секретаря мера Львова.