Будівництво школи 27 Луцьк 2
Фото ілюстративне
До кінця року управління архітектури та урбаністики Львівської міської ради планує оголосити архітектурний конкурс на планування громадського простору біля кінотеатру імені Довженка, розповів Tvoemisto.tv головний архітектор Львова Юліан Чаплінський.

Натомість наступного року акцент в архітектурних конкурсах буде зміщено на заклади освіти. Зокрема, планують оголосити конкурс на будівництво школи та двох дитячих садків.

«Наступного року хочу зробити конкурси на школу в районі житлового комплексу «Пасічний» , конкурси на два садки на територіях, де передбачено будівництво садочків детальними планами», -- розповів Юліан Чаплінський.

Крім того, управління має намір оголосити конкурс на проект дитячої музичної школи по вулиці Личаківській, навпроти церкви Петра і Павла.

За словам головного архітектора, це ділянка, яку «хотіли регіонали вкрасти в міста і подарувати Московському патріархату». Він зазначив, що зараз тривають перемовини з Винниками про повернення цієї ділянки, яка ідеально пасує під школу і не виключено, що там також збудують ще й дитсадок.

«Є такі шанси, що ми домовимося з Винниками , зараз юридичний департамент веде перемовини. Але я в будь якому випадку оголошу конкурс на ідею, концепцію та планувальні рішення», -- сказав Юліан Чаплінський.

Він додав, що на це місце мають намір перенести музичну школу, яка зараз розташована в будівлі біля костелу Антонія по Личаківській.

Нагадаємо, цього року Львів провів два великі відкриті архітектурні конкурси – на кращий проект нового міського архіву і на проект спорткомплексу на Сихові.