107344754Дві харківські фірми ТОВ «Комснаб Лідер» та ТОВ «Атака», 29 вересня 2017 року разом прийняли участь в аукціоні по закупівлі запчастин для дизельних потягів ДР1, замовником якого виступило Регіональна філія «Львівська залізниця» ПАТ «Українська залізниця». Про це повідомляє сайт ГО «Верховенство права» із посиланням на Prozorro.

Варто зазначити, що крім вказаних учасників, більше участі в аукціоні ніхто не прийняв.

Проаналізувавши документи у складі пропозицій зазначених учасників, стало відомо, що ТОВ «Комснаб Лідер» та ТОВ «Атака», серед власних документів надали однакове креслення на запчастину «Скользун» з однаковими виправленнями та закресленнями в тексті, а також однаковий паспорт якості на ту саму запчастину.

Також, декларації постачальника про відповідність, заповнені учасниками однаковим шрифтом із ідентичним змістом.

Вказані обставини у своїй сукупності можуть свідчити про існування взаємозв’язку у діях та змову між учасниками аукціону ТОВ «Комснаб Лідер» та ТОВ «Атака».

З метою підтвердження інформації про можливу змову учасників аукціону, Громадська організація «Верховенство права» звернулася в Антимонопольний комітет України з вимогою провести відповідну перевірку.