6d458857d05bd68e9e0a24de483d02b614fda48e 500Міністр юстиції Павло Петренко озвучив нові подробиці майбутньої державної політики по відношенню до злісних неплатників аліментів. Таких «ухильників» пропонується активно залучати до громадських робіт, в тому числі з прибирання громадських просторів. Про це повідомляють Факти.

Виступаючи в парламенті під час «Години запитань до уряду», міністр детально розповів про законопроект, який виноситься на обговорення громадськості. Серед жорстких заходів до неплатників аліментів є заборона на виїзд за кордон до повного погашення боргів, заборона керувати автомобілем, заборона на мисливську зброю.
Крім того, до неплатників може застосовуватися такий захід, як 240 годин суспільно-корисних робіт на користь місцевої громади з направленням коштів на рахунок дитини.

Серед громадських робіт, які можуть бути доручені горе-батькам, міністр назвав прибирання вулиць, фарбування будівель, прибирання кладовищ.

«Ми пропонуємо, щоб такі роботи застосовувалися судом, поки не буде погашений борг», - заявив міністр.

Також, за словами Петренка, в законопроекті передбачені заходи захисту для батьків, який залишився з дитиною і сумлінно виконує свої обов'язки. Для такого батька чи матері пропонується скасувати платежі і збори при зверненні до суду з позовом в інтересах дитини.

Нагадаємо, за даними міністра юстиції, в органах виконавчої служби лежать близько 600 тисяч проваджень про стягнення аліментів.