640 500x317Виконавчий комітет Львівської міськради у п’ятницю, 24 листопада, виділив понад 1,3 млн грн фінансової підтримки для 11 приватних шкіл і садків, які мають використати на покращення їхньої матеріально-технічної бази. Таким чином у Львові реалізують принцип «гроші ходять за дитиною». Про це пише Zaxid.net.

Як повідомила начальниця управління освіти Львівської міськради, перший транш допомоги за травень-серпень 2017 року приватні навчальні заклади отримали у вересні. Вони звітують про використання коштів перед управлінням.

999081 pryvatniФінансову підтримку на вересень-грудень 2017 року отримали приватне підприємство «Дошкільний навчальний заклад «Золотий ключик», приватний навчально-виховний комплекс «Школа-гімназія», ТзОВ «Спеціалізована школа І-ІІІ ступенів «Креативна міжнародна дитяча школа», приватна середня загальноосвітня школа-гімназія «Відродження», приватна християнська школа «Перлина», приватний НВК «Садок-школа-ліцей «Еколенд», приватний середній загальноосвітній НВК «Живе слово», Львівська українська приватна гімназія, приватний НВК «Школа-гімназія святої Софії», приватне підприємство «Ерудит», середня загальноосвітня початкова приватна школа «Альфа».

Нагадаємо, Львівська міська рада у квітні 2017 року затвердила програму надання фінансової підтримки дошкільним та загальноосвітнім навчальним закладам м. Львова приватної форми власності на 2017 рік. Розмір дофінансування визначається у залежності від кількості класів, учнів та педагогів кожного закладу за визначеною формулою. Львівська міськрада дофінансовує до 30% від вартості утримання дітей.

У Львові офіційно діє понад 20 приватних шкіл і дитсадків. Але, як стверджують в управлінні освіти, є й чимало незареєстрованих закладів. І, як сподіваються у мерії, саме ця міська програма дофінансування для таких закладів стане стимулом, щоб почати працювати офіційно і отримувати доплату від міста.

Також читайте