Форпост

yalynkybazarЗавершилася ялинкова кампанія на Львівщині. Протягом ялинкової кампанії 2016-2017 років лісогосподарськими підприємствами реалізовано 8,2 тис.шт. новорічних ялинок при плані 14,5 тис. штук.

Як уже неодноразово повідомлялося, що до реалізації було запропоновано новорічні ялинки породи сосна, ялина (смерека) та ялиця біла.

Реалізація новорічних ялинок в лісогосподарських підприємствах здійснювалась із спеціальними бірками або самоклеючими стрічками, які містять інформацію про походження новорічних ялинок. 

Для запобігання незаконних вирубок новорічних ялинок лісівниками проведено ряд організаційно-розпорядних заходів. В кожному районі області було створено мобільні бригади з перевірки законності заготівлі та реалізації новорічних ялинок в лісах та населених пунктах області.

Вжиті протягом ялинкової кампанії заходи дали певні результати. В ході проведених рейдів до адміністративної відповідальності притягнуто 89 лісопорушників, на яких накладено штрафні санкції понад 40 тис. грн. та вилучено 101 новорічну ялинку, повідомили у відділі охорони, захисту лісу та мисливського господарства Львівського ОУЛМГ.