12512Під час сесії Львівської міської ради до Міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова та Директора Національного антикорупційного бюро України Артема Ситника звернулися депутати фракції УКРОП із проханням провести перевірку діяльності Головного управління Державної Міграційної Служби України у Львівській області, на предмет порушення видачі закордонних біометричних паспортів поза електронною чергою, а також протермінування строків видачі паспортів у Львові. Про це повідомляє сайт Turka-ua.net

"Зацікавлення львів’ян на виготовлення закордонних паспортів, згідно офіційних даних, лише впродовж останнього місяця збільшилась на 37%.

Майже рік тому у Львові впроваджено електронну чергу для оформлення закордонного паспорта та ID-картки. Що, нажаль, не зменшило черг, а навпаки - призвело до того, що львів’яни місяцями очікують на видачу паспортів, а дехто не може навіть зареєструватися та потрапити до онлайн-черги. За неофіційною інформацією, у нашому місті діють сірі схеми щодо отримання закордонного біометричного паспорту поза електронної черги та в набагато стисліший термін, за певну додаткову оплату", - наголосив депутат Львівської міської ради Іван Гринда.

Колеги-депутати одноголосно підтримали звернення.

Зазначимо, що станом на кінець листопада у ЦНАПах Львова, знаходяться 5 865 протермінованих заяв на отримання закордонних біометричних паспортів.

Так, згідно даних з відкритих джерел, протерміновано: Шевченківський відділ ГУ ДМС у Львівській області – 1 856 заяв, Залізничний відділ ГУ ДМС у Львівській області – 1 058 заяв, Сихівський відділ ГУ ДМС у Львівській області – 1035 заяв, Личаківський відділ ГУ ДМС у Львівській області – 998 заяв, Франківський відділ ГУ ДМС у Львівській області – 918 заяв.