New York Street Pizza foto 21У ніч на середу, 7 лютого,  дві сім'ї потрапили до медзакладу із гострою кишковою інфекцією. Святкували день народження в піцерії "Нью-Йорк" на Сихові, а на ранок самопочуття різко погіршилося. Того ж дня до кафе приїхала перевірка з Держпродспоживслужби, і заклад зачинили. Про це повідомляє Zaxid.net

«Замовили дві великі піци, дві маленьких піци з ковбасою, ‒ розповідає потерпілий Юрій Чийпеш. ‒ Те, що ми їли до і після піци, то ми їли різне. Але симптоми в нас одинакові й захворіли ми однаково».

У понеділок першими захворіли діти. А ввечері скосило й батьків. Спершу пішли до сімейного лікаря, а у вівторок, коли терпіти стало несила, викликали швидку.

«На сьогоднішній день проведено всі необхідні обстеження, надано лікування. Згідно з протоколами лікування, стан хворих сьогодні з позитивною динамікою. Стан дітей ‒ болі живота, розріджений стілець, температури на сьогодні не мають», ‒ каже Софія Кащевська, завідувачка інфекційного відділення №3.

За фактом отруєння правоохоронці вже відкрили кримінальне провадження. Результати санітарної перевірки в піцерії будуть за кілька днів.