advokat2451541За шахрайство та схиляння до замаху на надання неправомірної вигоди службовій особі, адвокат одного із юридичних об’єднань Львова може опинитися за ґратами на 8 років. За процесуального керівництва прокуратури області, завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно адвоката одного із юридичних об’єднань м. Львова, яка підозрювалась у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.190 (шахрайство), ч.4 ст.27, ч.2 ст.15, ч.3 ст.369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) КК України.  Про це повідомила прес-служба прокуратури Львівщини.

Нагадаємо, що зазначена адвокат схилила правопорушника до дачі 1,5 тис доларів США неправомірної вигоди службовим особам.

Кошти нібито призначались суддям апеляційного суду у Львівській області за скасування ними постанов суду першої інстанції у справах про адміністративні правопорушення, передбачені ч.1 ст.130 КУпАП (керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції).

Проте, після отримання частини грошових коштів у сумі 600 доларів США, зловмисниця не маючи наміру передавати їх суддям, заволоділа ними.

Обвинувальний акт у вказаному кримінальному провадженні скеровано до Шевченківського районного суду м. Львова для розгляду по суті.

За вчинене зловмисниці загрожує до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.