18 main new.1487512479У п’ятницю, 9 лютого, в день відкриття ХХІІІ зимових Олімпійських Ігор в Пхьончхані, перед будівлею Львівської обласної ради відбулася урочиста церемонія підняття Державного Прапора України та Прапора Національного олімпійського комітету (НОК) України. Про це повідомляють у прес-службі ЛОР.

Відтак Україну на найпрестижнішому спортивному форумі Планети представлять 33 спортсмени у 9 видах спорту. Цього року Львівщина делегувала 5 спортсменів для участі в збірній: 4 представники санного спорту -  Олена Стецків, Олена Шхумова, Роман Захарків, Антон Дукач, а також 1 представниця гірськоголижного спорту Ольга Книш.

За участі керівництва області, представників депутатського корпусу, обласних організацій фізкультурно-спортивних товариств, видатних спортсменів на головному флагштоку області урочисто підняли прапори, на честь зимових Олімпійських Ігор.

Відзначимо, в Олімпійських іграх беруть участь майже 3 тисячі атлетів з 92-х країн світу, які розіграють 102 комплекти нагород. Вперше за історію «білих» Олімпіад буде вручено більше 100 золотих медалей.