sbu 1024x581СБУ провела обшук в рамках боротьби з "антиукраїнськими агентами". 12 березня СБУ провела обшук і в будинку голови львівської гуманітарної групи руху "Український вибір" Інни Іваночко. Львів'янка здобула популярність своєю боротьбою (в тому числі, в судових інстанціях) за збереження львівського меморіалу Слави, який збираються знести. Про це повідомляє сайт "Страна".

Співробітники львівського СБУ прийшли з обшуком в будинок Іваночко о 6 годині ранку.

В результаті обшуку у Інни Іваночко вилучено ноутбук, телефони, записники і зошити. При цьому підозра про вчинення злочину Інні Іваночко вручено не було. Вона отримала на руки тільки постанова суду про обшук.

З клопотанням про проведення обшуку в приватному будинку Інни Іваночко звернувся старший слідчий з ОВС слідчого відділу управління з розслідування кримінальних проваджень слідчими органами прокуратури Автономної республіки Крим. Інні Іваночко інкримінується "підривна діяльність в Україні".

Нагадаємо, прес-секретар СБУ Олена Гітлянська написала, що СБУ проводить 25 обшуків в різних регіонах України в осіб, які "сприяють країні-агресору в проведенні антиукраїнських акцій".

Обшуки пройшли і у київського журналіста Юрія Лукашина.