marshrutka lviv
Фото: ЗІК
На комісії інженерного господарства, транспорту, зв’язку та житлової політики підтримали проект ухвали «Про підтримку електронної петиції «Вимагаємо відмовитись від маршруток та перейти на електротранспорт і зручні автобуси» із зауваженнями. Зокрема, члени комісії запропонували збільшити термін виконання вимог петиції з двох років до п’яти.

Як йдеться у зауваженнях управління транспорту, Стратегією розвитку м. Львова на період до 2020 року передбачається оновлення парку громадського транспорту на 70%. Із початком оновлення парку автобусів та придбанням автобусів великого класу, виникла необхідність заміни режиму роботи із «маршрутне таксі» на звичайний режим, оскільки автобуси великого класу не можуть працювати у режимі «маршрутне таксі».

«Збільшити частку перевезення пасажирів електротранспортом можливо лише при умові закупівлі нових трамваїв та тролейбусів, модернізації інфраструктури та мереж електротранспорту, а також розширенні мережі трамвайних і тролейбусних маршрутів. Здійснення перелічених заходів при наявному фінансуванні з державного та міського бюджетів не можливо реалізувати протягом двох років, як пропонується у петиції», - зазначено у зауваженнях управління транспорту.

До слова, проект ухвали пройшов майже уже всі необхідні візування і буде винесений на наступне пленарне засідання. У разі підтримки петиції депутатським корпусом профільне управління створить дорожню карту щодо її втілення в життя.

Нагадаємо, у Львові зареєстрували петицію, в якій запропоновано повністю відмовитись від маршуток. Петиція зареєстрована 21 січня.