28941995 1529314917191015 1865609365 o 660x330Міністерство закордонних справ Польщі висловили свою глибоку стурбованість у зв’язку з вибухом невстановленого об’єкта біля Меморіалу львівських орлят на Личаківському цвинтарі у Львові, що стався увечері 13 березня. Про це йдеться у заяві, опублікованій на сайті МЗС Польщі. 

У польському МЗС зазначили, що це «ще один антипольський інцидент, пов’язаний із застосуванням вибухових речовин, який мав місце в Західній Україні за останні місяці».

«Міністерство засуджує дії осіб, відповідальних за цей вчинок, і чекає, що заходи, вжиті компетентними службами України, призведуть до швидкого з’ясування обставин події та дозволять виявити й покарати винних. Ми сподіваємося, що українська влада, яка засудила інцидент, забезпечить належний захист польських місць спочинку пам’яті жертв війни та політичних репресій», – зазначено в заяві.

Окрім того, у зовнішньополітичному відомстві Польщі «через непередбачувану ситуацію щодо безпеки в громадських місцях» нагадали, що полякам рекомендують бути надзвичайно обережними на всій території України.

Нагадаємо, 13 березня близько 21.15 на території Личаківського цвинтаря у Львові пролунав вибух на клумбі одного з полів кладовища. Вибухнув невідомий предмет, який хтось закинув на територію через огорожу. Правоохоронці розслідують цей випадок як хуліганство.

Джерело: POLUKR. net