1531531У середу, 28 березня, в містечку Буськ, місцева влада на черговій сесії планує затвердити проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки у Буську по вулиці Грушевського для встановлення пам’ятника Т.Г.Шевченку. Про це повідомляє "Буський медіа-портал".

Однак, за словами місцевого активіста, громада виступає проти спорудження пам’ятника Кобзарю, на який вже чимало було виділено коштів, а заплановане минулого року відкриття – так і не відбулось.

"Минулого року громада міста виступила проти спорудження пам’ятника Шевченку біля Народного Дому вартістю більше 300 тисяч гривень. Ми сподівалися, що питання більше піднімати не будуть, але як бачимо (йдеться про розпорядження №5 міського голови Сліпця Р. С. про скликання сесії міської ради - Авт.) – хтось у місті, чи районі хоче собі теж придбати нову машину, чи провести ремонт у домі. При цьому у Буську немає локацій для відпочинку дітей, немає локацій, де б могли відпочити мешканці міста, а не слухали нецензурні слова і п’яні дебоші у скверику, врешті-решт відсутні елементарні лавочки. Як бачимо, «совковій» владі немає куди один раз в рік нести корзини із квітами. Ніхто не проводив громадських слухань на предмет доцільності і бажанні громади, витрачати на пам’ятник сьогодні кошти", – розповідає місцевий активіст Володимир Типило.

На даний момент у соціальних мережах просять кожного долучитись до обговорення на предмет доцільності спорудження пам’ятника Шевченку біля Народного дому у Буську.

Нагадаємо, 29 травня 2016 року, на території Буського районного народного дому відбулось урочисте освячення наріжного каменя на місці майбутнього спорудження пам’ятника Тарасу Шевченку. Згодом Буська міська рада у програмі економічного і культурного розвитку міста на 2017 рікп ередбачила 400 тисяч гривень на встановлення пам’ятника Тарасу Шевченку. Його планували встановити до 920-річчя міста, яке минулоріч святкували 1 жовтня, однак відкриття –  так і не відбулось.