14125621312У Львові стартує проект «Стань успішним підприємцем з Шуваром», який пропонує підтримку амбітним особам зреалізувати свої бізнес-ідеї. Проект започатковано оптовим ринком «Шувар» задля зміни культури споживання риби та морепродуктів в Західному регіоні, завдяки відкриттю нових торгових місць в терміналі «риба та морепродукти». Про це інформує прес-служба ЛМР.

«Ця чудова ініціатива організовується нашим соціально-відповідальним бізнесом ринком «Шувар» і підтримується департаментом економічного розвитку Львівської міської ради. Ініціатива спрямована на поширення культури підприємництва серед нашого населення. Ми говоримо про те, що сьогодні ми шукаємо нових підприємців і готові цьому підприємцю надати певний пакет послуг. Тобто ми шукаємо людей, які хочуть стати підприємцями, і ми допоможемо їм ними стати.

Найголовніше у цьому проекті три речі: безкоштовне навчання, пільгові умови для торгової площі та професійне обладнання, а також постійна менторська підтримка», - зазначила Вікторія Довжик, голова постійної комісії фінансів та планування бюджету ЛМР.

«Я хочу подякувати Львівській міській раді за те, що ми одразу мали гарний зворотній зв’язок і допомогу. Ринок «Шувар» - це соціально-відповідальний бізнес, ми могли б взяти вже готового успішного підприємця, дати йому місце і вперед до роботи. Але нам хочеться допомогти молодим людям, яким, мабуть, не вистачає мотивації», - зазначила Ольга Саніна, директор департаменту стратегічного напрямку ринку «Шувар».

«У межах реалізації програми Сприяння розвитку підприємництва ми надаємо безкоштовні навчання – тренінговий курс «Вчимося бізнесу». Це десятиденні курси для підприємців-початківців. Початківці, що навчатимуться, будуть мати своїх менторів, під яких зможуть отримувати консультації та поради. Ми долучаємось до проекту «Стань успішним підприємцем з Шуваром», а саме всі переможці конкурсу матимуть змогу пройти наш тренінговий курс», - зазначила начальник відділу ділових індустрій ЛМР Галина Заяць.

Метою проекту є допомога молодим, амбітним особам зреалізувати креативні бізнес-ідеї. Етапи проекту:

  1. Відбір учасників проекту (організатори запрошують всіх охочих, хто має ідею власної справи та хоче її реалізувати в межах рибного терміналу ринку «Шувар»). Участь в конкурсі є безкоштовною, учасникам необхідно заповнити анкету до 15 квітня  2018 року. Оголошення переможців конкурсу буде визначатись експертною радою на підставі аналізу та оцінки отриманих анкет 25 квітня 2018 року.
  2. Старт бізнесу. Для започаткування бізнесу учасникам пропонують 43 кв. м. професійної торгової площі на пільгових умовах. Професійне обладнання надається в оренду з правом викупу. Організатори також проведуть навчання з основ підприємницької діяльності
  3. Супровід. Безкоштовні юридичні консультації та маркетинговий супровід. Менторство від фахівців галузі.