imza 620x369Сьогодні, 28 березня, у межах міжнародної співпраці Львівської міської ради з Муніципалітетом міста Ченду (Китай) відбулось підписання меморандуму про співпрацю між НУ «Львівська політехніка», ректором Юрієм Бобалом, та «Університетом міста Ченду», Президентом професором, Вангом Квінгваном, щодо побратимства між вузами з метою посилення міжнародних освітніх програм (обмін викладачами і студентами) та зміцнення взаєморозуміння та дружби між двома університетами.

«Львівська політехніка давно співпрацює з науковими установами Китаю. Тепер ця сфера розширяється, ми починаємо працювати з китайськими університетами.

Що ж дає нам підписаний меморандум? Ви знаєте, що Китай має бажання, аби китайські студенти навчались у НУ «Львівська політехніка» і це нам дає великі можливості. Меморандум передбачає цілий ряд заходів, які потрібно буде виконувати і реалізовувати: обмін студентами, програма подвійних дипломів, відрядження наших професорів у Китай, а китайських – до нас. Тобто є цілий комплекс різних заходів, які передбачає цей меморандум.

Я хочу сказати, що меморандум – це угода про наміри. Конкретно між НУ «Львівська політехніка» і китайськими вищими навчальними закладами будемо укладати угоди, де будемо чітко визначати порядок, методи і засоби співпраці між НУ «Львівська політехніка» і університетами Китаю. Ці угоди будуть основою нашої співпраці і регулюватимуть її.

Меморандум діє 5 років, але може бути продовжений за згодою обох сторін. Цей меморандум можна розірвати, але, я думаю, ніхто в цьому не буде зацікавлений. Я думаю, що наша співпраця буде довгою і якісною», - зазначив ректор НУ «Львівська політехніка» Юрій Бобало.

Для досягнення цих цілей обидва навчальні заклади погоджуються проводити обмін студентами, професорами, адміністративними співробітниками та науковцями, науковими матеріалами, публікаціями, а також погоджуються проводити спільні наукові та інші освітні заходи.

Курує співпрацю у межах проектів між університетами та меріями міст Ченду та Львова Ярина Сорока з управління інвестицій і проектів, котра була учасником Стипендіальної програми «Університету міста Ченду», організованої в рамках співпраці між містами.