DSC 0663 1522254687Про це повідомив перший заступник голови Львівської ОДА Ростислав Замлинський під час огляду установки комплексної переробки газу дотискуючої компресорної станції «Держів» Стрийського нафтогазопромислу.

“Минулого року було введено в експлуатацію 10 нових свердловин, крім того спільно з облрадою дано спеціальні дозволи на розробку п’яти нових родовищ. Плануємо відкрити ще 13 нових свердловин”, – розповів Ростислав Замлинський.

Також він зазначив, що впродовж цього року спостерігається зростання видобутку газу порівняно з минулим роком.

“Той газ, що видобувається тут, надходить в домогосподарства Львівщини. Майже 700 млн м3 видобувають на родовищах Львівської області, тобто більшу частину спожитого газу видобувають в межах області. Стратегія розвитку "Укргазвидобування" передбачає видобування 20 млрд м3 до 2020 року, це стільки, скільки потрібно для забезпечення населення та бюджетної сфери”, – зазначив Ростислав Замлинський.

Як розповів директор газопромислового управлівння “Львівгазвидобування” Олександр Сендега, на цей рік запланований приріст видобутку газу за рахунок інтенсифікації та нових технологій.

"Львівгазвидобування"   займається експлуатацією 40 родовищ, ми є на території 5 областей України, найбільший видобуток газу у Львівській області. На цей рік запланований приріст видобутку газу за рахунок нових технологій. Це пов’язано із роботою контюбінгової установки, промивки, кислотних обробок, механізованого видобутку газу. За 2 останні роки зроблено багато, це нові компресори, техніка, система буріння, тобто йде повне оновлення виробництва у межах Стратегії – 20/20”, – зазначив Олександр Сендега.

Зазначимо, у 2017 році на компресорній станції «Держів» Стрийського нафтогазопромислу встановили і пустили в роботу два види найсучаснішого обладнання: установку осушки газу і два нових компресорних агрегати ARIEL.