546456454534Апеляційний суд Львівської області погодився з апеляційною скаргою заступника прокурора області щодо незаконного закриття кримінального провадження стосовно мешканця Бродівщини, якого було звільнено на підставі амністії. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львівщини.

Суд першої інстанції, затвердивши угоду про визнання винуватості, засудив 29-річного чоловіка за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.389 КК України (ухилення засудженого від відбування покарання у виді громадських робіт), на 1 місяць та 2 дні арешту.

Однак, усупереч вимогам ст.ст.85, 86 КК України та ст.1 Закону України «Про застосування амністії в Україні», звільнив його від кримінальної відповідальності відповідно та безпідставно закрив стосовно нього кримінальне провадження.

Завдяки принциповій позиції прокуратури області, апеляційним судом скасовано незаконне рішення районного суду та ухвалено новий вирок.

Відтак, злочинець понесе справедливе покарання.

Ще один факт безпідставного звільнення мешканки одного із сіл на Львівщині від відбування покарання за незаконне виготовлення та зберігання 1,5 кг наркотичних засобів прокуратура виявила цьогоріч у січні.

Засудивши жінку за вчинення злочину, передбаченого ч.2 ст.309 КК України, на 2 роки позбавлення волі, районний суд проігнорував вимоги Закону України «Про амністію у 2016 році», та звільнив жінку від відбування покарання.

Апеляційний суд визнав незаконним застосування амністії, скасував вирок суду першої інстанції та ухвалив новий, призначивши покарання у вигляді 2 років позбавлення волі.

Однак, враховуючи те, що вчинено злочин середньої тяжкості, засуджена вперше притягається до кримінальної відповідальності, щиро покаялася у скоєному та активно сприяла у розкритті злочину, апеляційною інстанцією (на підставі ст.75 КК України) її звільнено від відбування покарання з випробуванням та встановлено іспитовий термін – 2 роки.